Iğdır 1 Şubesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan sendikamıza ziyaret

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Yalçın ile bir görüşme yaptı. Görüşmede, eğitimin durumu, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü ile ilgili yapılması gerekenler ve Eğitim-Bir-Sen’in çalışmaları konuşuldu.
 


Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Yıldırım Kaya, yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen’in eğitime ilişkin görüşlerini önemsediklerini ve takip ettiklerini belirterek, “Eğitime dair kim neyi biriktirmişse, sorunların çözümü için kim öneride bulunuyorsa onu önemsiyoruz” dedi.

Eğitim politikalarının ülkenin geleceğinin şekillenmesindeki önemine işaret eden Kaya, farklı fikirleri dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için sendika ve kurumları ziyaret ettiğini ifade ederek, “Öğretmenlerimiz göreve başlamadan önce hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin sorunlarını masaya yatıralım, paydaşlarla görüşmeler yaparak çözüm yolları bulalım istedik. Daha sonra sözümüzü bilgiye, birikime dayalı ve liyakat esasına göre söyleyelim istedik” şeklinde konuştu.

CHP’nin eğitim sendikaları ve sosyal ortaklarla iletişim ağı örmeye yönelik adımlarını önemsiyoruz

Genel Başkan Ali Yalçın, CHP’nin eğitim sendikaları ve sosyal ortaklarla iletişim ağı örmeye yönelik adımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kaya’ya teşekkür etti.

Sendika olarak, başta eğitim ve eğitim çalışanları olmak üzere, ülkenin ve dünya mazlumlarının sorunlarını dert edindiklerini, çözüme katkıda bulunan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hiçbir zaman sorunları alt alta sıralamakla yetinmediklerinin altını çizen Yalçın, “Biz çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı yapıyoruz. Sorunları tespit ediyor, çözüm önerilerimizle birlikte kamuoyuyla paylaşıyor, bunları yetkililere iletiyoruz” diye konuştu.

Geleceğe yönelmiş üreten bir Türkiye’nin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini kaydeden Yalçın, “Türkiye’ye yönelik küresel ve emperyalist bir abluka hareketinin olduğu bugünlerde birlikte olmanın ve üretmenin çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. Eğitim alanında tüm kurumların, ilgili kişilerin katkı sunacağı platformlara ihtiyaç var. Eğitim-Bir-Sen, eğitim ve milletin geleceği söz konusu olduğunda her türlü katkıyı vermeye her zaman hazırdır” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırmalar, hazırladığı raporlar, düzenlediği panel, sempozyum, kongre ve şûralar hakkında bilgi veren Yalçın, “Eğitimin nitelikli hâle gelmesi; eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi, insanca bir hayat standardına kavuşturulması için çaba harcıyor, çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Ali Yalçın, ziyaretin sonunda, Yıldırım Kaya’ya Eğitime Bakış 2017: İzleme ve Değerlendirme raporu ile Yükseköğretime Bakış 2017: İzleme ve Değerlendirme raporunu takdim etti.